Mooiste wandelroutes in Zuid Limburg

01/11/2022
|
156
chalet ardennen

Zuid-Limburg is echt dé trekpleister van Limburg. Mensen gaan hier graag op vakantie in eigen land. Je kunt er prachtig wandelen of fietsen. Een huis in het heuvelland lijkt net op een chalet in de Ardennen. Zuid-Limburg staat bekend om de mooie landschappen n de fraaie natuurgebieden. Maar daarnaast heb je ook nog mooie steden die je kunt bezoeken zoals Maastricht en Sittard. Steden met een historie die je ook nog terug kunt vinden in de stad zelf. In Limburg heb je ook talloze prachtige wandelroutes die je kunt bewandelen. In dit artikel ga ik je de twee mooiste wandelroutes van Zuid-Limburg vertellen!

Wandelen door het Geuldal: 6 km

Het Geuldal is een groot dal in Zuid-Limburg waardoor de rivier de Geul stroomt. Je hebt er een prachtig landschap tussen Epen en Valkenburg waar je mooi kunt wandelen. De Geul is de snelst stromende rivier van Nederland omdat er een verval is van maar liefst 250 meter. Tijdens de wandelen door het Geuldal kun je genieten van de variatie aan natuur en cultuur én ook van de hoogteverschillen. De wandeling gaat midden door weilanden, waterige graslanden en kerkpaadjes. Op de route liggen er ook heggen, fruitbomen en vakwerkhuisjes. Het beginpunt van de route is op een parkeerplaats in Epen en de route is te herkennen aan de rode paaltjes langs de weg. Een prachtige route!

De typisch Zuid-Limburgse wandelroute door Margraten: 7,9 km

Tijdens de route in Margraten zie je Limburg net zoals het op de foto’s uitziet. Tijdens de route heb je in het dorpje Margraten een prachtig uitzicht op het typisch Limburgse heuvellandschap. Deze route brengt je door de omgeving van Margraten, Gulpen en Ingber. Het staat er bekend om de holle wegen en de vakwerkhuisjes. Vakwerkhuisjes zijn de typisch Limburgse huizen die vroeger gebouwd zijn. Het begin van de route is het Burgemeester Ronkerplein in Margraten. Je kunt je auto hier makkelijk kwijt en vervolgens de route gaan bewandelen. De route is te herkennen aan de rode paaltjes langs de weg.

Dit waren ze dan, de twee mooiste wandelroutes van Zuid-Limburg. Ik hoop dat je het leuk vond en veel plezier met de prachtige wandelingen. Vond je dit artikel nu interessant? Lees dan meer over carnaval in Limburg

Lees ook:  Alles over carnaval: dé feestdagen van Limburg

Recent

De beste huismiddeltjes tegen lage bloeddruk
De mooiste plekken voor een date
Provincie investeert in woningen in Hoensbroek
Autarkie wordt steeds populairder
Het belang van een gezonde werkplek

Meer in deze categorie

Autarkie wordt steeds populairder

|

Het belang van een gezonde werkplek

|

Je tuin klaarmaken voor de lente!

|

Dit is de perfecte yoga kleding

|
,
© Copyright De Limburgse Krant 2023
hello world!