Groen zijn, wat is dat nou?

12/08/2023
|
393
groen landschap

Iedereen wilt groen zijn, niemand weet wat groen zijn eigenlijk betekent. Betekent dit je groen verven en in het gras gaan liggen? Nou, nee. Betekent dit niet veel geld willen uitgeven en gierig zijn? Ja, maar dat is niet wat we hier bedoelen. Met groen zijn bedoelen wij op een positieve wijze proberen het klimaat te beïnvloeden. Denk hierbij aan groene stroom, groene manieren om je dak te bedekken, zelfvoorzienende faciliteiten en nog veel meer. Om het 100% duidelijk te maken voor de lezers van onze lieve website, zullen we hieronder een paar voorbeelden uitschrijven.

Zonnepanelen

Dit is een inkoppertje, daarom blijven we ‘m zo vaak benoemen: zonnepanelen! Installeer ze op je dak, in je tuin, op elke plek waar de zon schijnt eigenlijk. Kosten? Die verdienen zich terug. Je verdient er zelfs actief geld mee, want de salderingsregeling is wéér uitgesteld. Lekker je niet gebruikte stroom terug verkopen aan de energiemaatschappij, voor een marktconforme prijs natuurlijk. Hoe je het ook wendt of keert, zonnepanelen zijn gewoon een goed idee. Hier moet je trouwens op letten bij het kopen van zonnepanelen. We willen er wel voor zorgen dat je goed voorbereid bent wanneer je zo’n grote aankoop gaat maken!

Een letterlijk groen dak

Ook dat is groen zijn. Via een groen dak kan je een paar dingen bereiken. Het mooiste huis in de straat, wateropslag, biodiversiteit, meer isolatie én natuurlijk: groen zijn. Door Sedum toe te passen op je dak hou je in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen! Je verbetert ook nog eens de leefomgeving van vlinders, vogels en bijen. Allemaal erg belangrijk voor de Flora en Fauna om ons heen! Lijkt dit je interessant? Volg dan hier de link naar Sedumplus!

Watermolens

Steeds meer mensen, die in de buurt of aan een rivier wonen, kiezen er voor om Hydro-energie te gebruiken voor zowel hun water- als energievoorzieningen. Mocht je dit water willen drinken, dan is het aan te raden om ook een filtratiesysteem te installeren, we willen namelijk niet dat je ziek wordt!

Vond je dit een handig artikel? Lees dan ook over Bohemian interieur!

Lees ook:  De jeugd spreekt steeds meer Limburgs

Recent

Maastricht, het romantische hart van Limburg
De jeugd spreekt steeds meer Limburgs
De mooiste evenementenlocaties in Limburg
Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?

Meer in deze categorie

Maastricht, het romantische hart van Limburg

|

De jeugd spreekt steeds meer Limburgs

|

De mooiste evenementenlocaties in Limburg

|

Ontdek de prachtige natuur in Limburg

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!