Ontdek de prachtige natuur in Limburg

28/03/2024
|
159
groote peel prachtige natuur in limburg

Limburg staat bekend om haar glooiende heuvellandschappen en bosrijke omgevingen. Voor natuurliefhebbers en outdoor mensen is het de provincie om in eigen land vakantie te houden. Ontdek in deze blog de prachtige natuur in Limburg aan de hand van tien bekende natuurgebieden. Voor het behoud van de natuurgebieden is het wel van belang dat je de natuur laat leven. Maak dus niks stuk en gooi vuil weg in prullenbakken en containers. Containers huren is sowieso een verstandig en praktisch idee, wanneer je veel afval genereert. Klik hier voor een container huren in Maastricht.

De Brunssummerheide

De Brunssummerheide ligt in de Limburgse gemeente Brunssum en is ontstaan door aardverschuivingen. Hierdoor vind je er glooiende heuvels van zand, de beek met een rode kleur, ontstaan door de grote hoeveelheden ijzererts in het water, en bossen met meerdere vennen. Het einde van de zomer luidt een drukke periode voor de Brunssummerheide in, wanneer de heidebloemen paars kleuren.

De Groote Peel

De Groote Peel is een Nationaal Natuurpark, die in zowel Limburg als Noord-Brabant ligt. Dit wonderbaarlijke natuurgebied is ontstaan door het winnen van de grondstof turf en het is een van de weinige hoogveenregio’s die aan de natuur is teruggegeven. In de Groote Peel vind je een uitgebreide collectie van soorten dieren en planten. Het is bijvoorbeeld een van de grootste vogelgebieden in het westen van Europa. Je kunt hier wandelen en fietsen, maar slechts op een klein deel van de Peel in verband met bescherming van deze unieke flora en fauna.

De Maasduinen

De Maasduinen is een Nationaal Park, waar je de langste rivierduingordel in Nederland vindt. De gordel is ontstaan door natuurlijke oorzaken als rivierwater en wind, maar ook de mensen hebben bij het ontstaan ervan een handje geholpen. De duinen vormen een hoefijzer en kunnen tot wel 25 meter hoogte bereiken. Op de hoogste duin vind je een uitkijktoren met een prachtig uitzicht op de rest van het park.

brunssummerheide natuur in limburg onderhouden door schapen

De Meinweg

De Meinweg is een Nationaal Park dat bestaat uit een terrassenlandschap. De terrassen worden doorbroken door twee beken en het landschap bestaat vooral uit bossen met vennen en uitgestrekte heiden. De Meinweg kent ook unieke dieren, zoals speciale soorten libellen, de adder en wilde zwijnen.

De Maasvallei

De Maasvallei is een prachtig rivierpark dat de wateren van de Maas volgt. Je vindt er veel waterrecreatie, maar ook veel grensoverschrijdende wandelroutes. Voor rust in de natuur is dit natuurpark wellicht niet zo geschikt, maar houd je van activiteiten in de wilde natuur dan kun je hier je hart ophalen.

Geuldal

Het Geuldal is een schilderachtige vallei langs het riviertje de Geul. Omgeven door heuvels, bossen, weilanden en typische Limburgse dorpen, is het Geuldal een prachtig gebied om een wandeling doorheen te maken.

Leudal

Het Leudal staat bekend om zijn diversiteit aan landschappen, waaronder bossen, heidevelden, beken en moerassen. Het Leudal is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers vanwege de prachtige natuur en de vele wandel- en fietsroutes die er te vinden zijn. Daarnaast herbergt het Leudal ook historische bezienswaardigheden, zoals oude watermolens en kastelen, die de geschiedenis van het gebied weerspiegelen.

Lees ook:  Duurzaam wonen steeds populairder: 5 tips voor duurzaam wonen

Recent

Waarom gebruiken we aanbestedingen?
Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?
Waarom blijven klanten terugkomen bij Limburgse bedrijven?
Wat geeft de Limburger cadeau?

Meer in deze categorie

Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine

|

Natuurlijke elementen in Bohemian interieurs

|

De bekendste influencers in Limburg: dit zijn ze

|

Hoe maak je een perfecte feestplaylist?

|
,
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!