Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine

22/02/2024
|
195

Net als wijzelf, kan onze huid ook wel eens niet blij zijn met de voorspelde weersverwachtingen. Temperaturen, vochtigheid en de zon zijn factoren die veel invloed hebben op onze huid. Voor iedere weersomstandigheid heeft je huid behoefte aan andere verzorging. In deze blog beschrijven we alle tips om het hele jaar door een stralende huid te behouden.

Hitte

Bij warmere temperaturen voelen de meeste mensen zich niet altijd even prettig. Veel zweten, weinig energie en een benauwd gevoel. Bij hoge temperaturen is het normaal dat we meer zweten dan bij lage temperaturen. Het gevolg hiervan is dat we bij hoge temperaturen ook sneller vocht verliezen. Hierdoor kan je huid gaan uitdrogen en heeft het wat hulp nodig om gehydrateerd te blijven. Smeer daarom een goede dag- en nachtcrème tijdens de warmere dagen. Ook is het belangrijk dat je minimaal twee keer per dag je gezicht reinigt met een goede cleanser of foam, om zo alle restanten zweet, make-up en zonnecrème weg te halen.

Benieuwd naar meer informatie over uiterlijke verzorging? Lees hier verder.

Make-up

Hoewel het op warme dagen nooit echt prettig is om veel make-up te dragen, snappen we dat je er toch nog een beetje verzorgd wilt uitzien. Toch raden we aan om in de zomer zo min mogelijk make-up te dragen. Een beetje mascara en concealer kan geen kwaad, maar zorg ervoor dat je niet te enthousiast bent met foundation. Mascara zul je er niet snel van afzweten, maar om een concealer te vinden die de hele dag blijft zitten, kan nog wel een uitdaging zijn. De Maybelline Fit Me Concealer is zo’n concealer. Deze medium dekkende concealer zorgt voor een frisse look en gezonde uitstraling, mét een natuurlijk effect. Perfect voor de zomerse dagen dus. Koop de concealer hier!

Zon

Ook de zon heeft veel invloed op je huid. Zonder goede bescherming kan de zon voor beschadigde huidcellen zorgen. Deze huidcellen komen later terug als rimpels. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Zorg daarom voor een goede zonnecrème, met een zo hoog mogelijke beschermingsfactor (SPF). Een goede zonbescherming is namelijk essentieel, ook bij acne. Acne is een veel voorkomend kwaaltje waar bijna iedereen wel eens mee te maken heeft gehad. De zon heeft hier een licht ontstekingsremmende werking op. Dit komt doordat de bacteriën die de acne vormen, worden verminderd door zonlicht.

Let wel op, want de zon heeft ook nadelen als je je huid niet goed beschermt. De zon maakt de bovenste huidlaag, ook wel de opperhuid genoemd, dikker. Hierdoor heb je meer kans op talgverstoppingen, wat weer voor meer acne zorgt. Het is dus even zoeken naar de juiste hoeveelheid zonlicht die je huid aankan, maar ga nooit zonder bescherming de deur uit!

Kou

Er lijkt vaak geen einde te komen aan de koude maanden. De regenbuien, bevroren autoruiten en het kortdurende daglicht zorgt bij veel mensen voor een zogeheten winterdipje. Toch heeft kou een positief effect op je huid. De rode wangen die je krijgt na langere blootstelling aan de kou zorgt voor een gezondere huid. Dit komt doordat de bloedvaten in je gezicht zijn gaan uitwijden, wat ook weer zorgt voor minder wallen.

Lees ook:  Duurzaam wonen steeds populairder: 5 tips voor duurzaam wonen

Verder kan de kou voor een droge en vaak geïrriteerde huid zorgen. Wees niet bang, dit is juist goed voor je huid. Met koudere temperaturen is je huid namelijk extra had zijn best aan het doen om voortdurend te blijven herstellen en die uitgedroogde, ruwe plekjes te behandelen. Je zult dan ook zien dat je in de winter sneller van acne af bent, doordat je huid dus harder aan het werken is aan herstel dan in de zomer. Zorg er wel voor dat je, net zoals in de zomer, goed blijft hydrateren met een dag- en nachtcrème. Hierdoor krijg je geen scheurtjes in je huid.

Hydratatie tijdens de winter of bescherming tijdens de zomer, onze huid vraagt voortdurend om aandacht. Tegenwoordig is er voor ieder huidtype een passende skincare routine ontwikkeld. Ben dus niet bang om te experimenteren met producten en zoek uit waar jouw huid de meeste behoefte aan heeft.  

Meer weten over de verzorging van je lichaam? Lees hier het artikel over sporten in de natuur.

Recent

Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?
Waarom blijven klanten terugkomen bij Limburgse bedrijven?
Wat geeft de Limburger cadeau?

Meer in deze categorie

Ontdek de prachtige natuur in Limburg

|

Natuurlijke elementen in Bohemian interieurs

|

De bekendste influencers in Limburg: dit zijn ze

|

Hoe maak je een perfecte feestplaylist?

|
,
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!