Kom tot rust met deze creatieve hobby’s

15/03/2022
|
1464
kraanvogel vouwen

Hobby’s zijn er in allerlei vormen. De één sport, de ander is verslaafd aan het kijken van series op de telefoon en sommige mensen maken van hun hobby hun werk. Mensen zijn dol op hobby’s. Toch werken niet alle hobby’s ontspannend, maar rustmomenten zijn wel nodig voor een gebalanceerd leven. In deze blog geven we je een aantal voorbeelden van hobby’s waarvan je echt tot rust komt.

Handwerken

Hij is wellicht erg voor de hand liggend maar handwerken is ontzettend ontspannend om te doen. Breien, haken, borduren, naaien. Het zijn allemaal vormen van handwerken. Wellicht vind je deze hobby’s in eerste instantie wat suf klinken, maar als je gaat zoeken naar patronen en voorbeelden wordt al snel het tegendeel bewezen. Handwerken valt onder de categorie slow crafts. Dit houdt simpelweg in dat het even duurt voordat je jouw project afhebt. Haasten is amper mogelijk met deze hobby. Je wordt min of meer verplicht rustig aan te doen.

Kraanvogel vouwen

Ook origami is een ontzettend populaire hobby. Met origami kun je bijvoorbeeld een kraanvogel vouwen. Het is een hele oude techniek die bekend is over de hele wereld. Een kraanvogel vouwen is helemaal niet moeilijk. Iedereen kan dit leren en tegenwoordig bieden de verschillende tutorials op YouTube een helpende hand. Wist je dat er speciaal origami papier verkrijgbaar is? Op deze manier is een kraanvogel vouwen nog net een stukje gemakkelijker.

Wandelen

Bij een creatieve hobby denk je wellicht niet meteen aan wandelen. Toch kun je een wandeling wel creatief maken. Zo kun je bijvoorbeeld gaan geocachen. Wandelen en sporten kun je wellicht onder dezelfde categorie plaatsen, toch is er een groot verschil. Bij een creatieve wandeling is het de bedoeling dat je voornamelijk geniet en plezier maakt. Je bent even afgeleid van de dagelijkse sleur. De beweging is mooi meegenomen, maar niet het hoofddoel. We hebben het hier dan ook niet over een wandeling op de loopband in de sportschool.

Fotografie

Een creatieve hobby die goed te combineren is met wandelen, is fotografie. Zoek een wandelroute uit of parkeer de auto eens ergens in een gebied waar je niet zo bekend bent. Ook dichtbij huis zijn vaak prachtige plekken te vinden. Wil je de wereld eens vanuit een ander oogpunt bekijken? Ga dan ergens op de grond zitten of liggen. Je zult zien dat je dan compleet andere dingen in beeld brengt dan wanneer je blijft staan. Vergeet voor de wandeling niet je camera op te laden. Ook het meenemen van een extra SD kaartje kan handig zijn.

De Wim Hof methode

De Wim Hof methode is een techniek die je volledig tot rust laat komen. Daar op je ademhaling te letten, plaats te nemen in een bad met ijs en je focus te houden kun je even lekker afschakelen. Deze techniek wordt door steeds meer mensen gebruikt om even te resetten en tot rust te komen.

Koken

Wanneer heb je voor het laatst de tijd genomen om uitgebreid te koken? Koken werkt lang niet voor iedereen ontspannend, maar dit komt vaak omdat het een to do is. Je zult zien dat wanneer je vaker uitgebreid gaat koken, dit steeds leuker wordt. Je leert beter te proeven en verschillende smaken te herkennen. Na een tijdje word je vanzelf een echte chef-kok.  

Lees ook:  De bekendste influencers in Limburg: dit zijn ze

Kom dus lekker tot rust als je helemaal gek wordt van de huidige woningmarkt!

Recent

De mooiste evenementenlocaties in Limburg
Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?
Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?

Meer in deze categorie

Ontdek de prachtige natuur in Limburg

|

Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine

|

Natuurlijke elementen in Bohemian interieurs

|

De bekendste influencers in Limburg: dit zijn ze

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!