Opkomst van Wim Hof instructeurs in Limburg

12/04/2022
|
586
Ice hole swimming

Op vandaag hebben we bijna allemaal wel gehoord van de Wim Hof methode, met ijsbaden. Maar de Wim Hof methode is niet alleen gebaseerd op ijsbaden. Het is gebaseerd op ademhaling en op mindset. Ook hier in Limburg wordt het steeds populairder, er komen dan ook steeds meer Wim Hof instructeurs hier in Limburg. Dit is ook niet heel gek, als je bedenkt dat Wim Hof afkomstig is uit Sittard op een steenworp afstand van Parkstad.

Over Wim Hof

Wim Hof is oorspronkelijk afkomstig uit Sittard, maar woont ondertussen in Amsterdam en Polen. Wim Hof heeft landelijke bekendheid gekregen doordat hij bijna 2 uur in een bad met ijsklontjes kan zitten zonder een dalende lichaamstemperatuur. Om precies te zijn was het 1 uur en 53 minuten. Volgens Wim Hof heeft het te maken met je ademhaling, je hartslag en je bloedsomloop in controle te houden. Door zijn methode te leren aan anderen is er de Wim Hof methode ontstaan! Er zijn in Nederland instructeurs die in deze methode gespecialiseerd zijn. Zij helpen mensen door middel van deze methode van hun klachten af.

De Wim Hof methode

De Wim Hof methode bestaat uit drie pilaren, namelijk koude training, ademhaling en mindset/focus. Volgens Wim Hof kunnen we ons veel bewuster bezig houden met onze ademhaling, want we doen het altijd al. Maar we gebruiken het niet geheel specifiek. Mindset daar houdt de gemiddelde mens zich ook niet dagelijks mee bezig. En die koude training? Daar zeggen mensen heel vaak, dat hoeft voor mij niet! We zullen de drie peilers even uitgebreid toelichten.

Young man swimming in the winter lake in the ice hole

Koude training

De koude training gaat om de frequente blootstelling aan de koud, om zo gezondheidsvoordelen te verkrijgen. Zo is namelijk uit onderzoek gebleken dat een frequente blootstelling aan kou de stofwisselen versnelt, maar ook dat je lichaam minder ontstekingen of pijnlijke spieren zal verminderen. Dit is een van de redenen waarom je vaak atleten een ijsbad ziet nemen

Ademhaling

Wim Hof heeft ademhalingsoefeningen die hij doet, die zouden zorgen voor een sneller herstel na lichamelijk inspanning. Maar ook dat je beter slaapt! En dat is altijd belangrijk, want als je niet goed slaapt herstelt je lichaam helemaal niet! Bij de Wim Hof methode wordt er gebruik gemaakt van een ademhaling via de buik. Zo zijn er nog meer soorten ademhalingen die je hebt!

Mindset/focus

Bij mindset en focus doelen ze bij de Wim Hof methode op wilskracht. Want volgens Wim Hof maken mensen met een hoge wilskracht betere keuzes in het leven. Hierbij maken ze betere doelen, namelijk ook doelen voor langetermijn.

Wim Hof instructeurs in Limburg

In Limburg zijn er steeds veel meer instructeurs die de Wim Hof methode instrueren om zo mensen te helpen hun lichamelijke en psychische klachten te verminderen. Het heeft natuurlijk ook te maken met je eigen geloof! Want als jij er niet

Je moet er in geloven, niet iedereen doet het. Maar misschien moeten we het gewoon eens proberen en verandert onze mening met 180 graden. Het heeft natuurlijk ook te maken met je eigen geloof! Want als jij er niet in gelooft zal er ook niks veranderen, ik ga toch maar eens een ijsbad pakken voor dat ik tot rust kom met een van deze creatieve hobby’s.

Lees ook:  De bekendste influencers in Limburg: dit zijn ze

Recent

De mooiste evenementenlocaties in Limburg
Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?
Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?

Meer in deze categorie

Ontdek de prachtige natuur in Limburg

|

Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine

|

Natuurlijke elementen in Bohemian interieurs

|

De bekendste influencers in Limburg: dit zijn ze

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!