Telefoon criminaliteit

16/08/2021
|
570
telefoon

Een wereld zonder een mobiele telefoon is niet meer in te beelden. Van jong tot oud maakt vandaag de dag veelvuldig gebruik van deze handige apparatuur. Niet vreemd natuurlijk dat criminaliteit hier ook op de een of andere manier mee te maken krijgt. Ook in Limburg zijn deze twee zaken de afgelopen tijd met elkaar in aanraking gekomen, wij vertellen je meer.

Dief opgepakt door ‘Zoek mijn iPhone’-functie

Als je nog niet reden genoeg had om je iPhone naar de plaatselijke iPhone reparatie in Geleen te brengen, dan heb je het zo meteen wel. Een dief is namelijk zondag in het centrum van Maastricht opgepakt voor het stelen van een rugzak.

Leden van de Werkgroep INKOM waren druk bezig met het treffen van voorbereidingen voor de jaarlijkse introductieweek voor nieuwe studenten. Ze hielden zich op dat moment bezig met het uitzetten van belijning op de Markt toen de rugzak van één van de leden verdwenen was. Patrouillerende agenten werden vervolgens aan de mouw getrokken en door middel van camerabeelden kregen de agenten een verdachte in beeld. Ondertussen schakelde de eigenaar van de gestolen tas de ‘Zoek mijn iPhone’-functie in, waardoor de gestolen spullen opgespoord konden worden. Reden genoeg dus om je kapotte telefoon naar de plaatselijke iPhone reparatie in Geleen te brengen.

Trio in Parkstad opgepakt voor kapen van simkaarten

Drie telefoonwinkel medewerkers uit de regio Parkstad zijn opgepakt wegens fraude met simkaarten. Hierdoor kregen zij namelijk toegang tot verschillende cryptovaluta-accounts. Dit gebeurde door middel van zogeheten sim-swapping.

De hoofdverdacht kon op zijn werk inzien of een telefoonnummer was geregistreerd bij de provider waarvoor hij werkte. Vervolgens kon hij tijdens het werk de simkaart opnieuw programmeren. De simkaart zorgt ervoor dat een mobiele telefoon een soort eigen identiteit krijgt en gekoppeld kan worden aan het netwerk. Zodoende konden de fraudeurs de controle overnemen, waardoor een tweetrapsbeveiliging kan worden overwonnen. Een tweetrapsbeveiliging bestaat namelijk doorgaans uit een wachtwoord en een telefoonbericht met code. Middels deze code kreeg het trio dus toegang tot de crypto-accounts van de gedupeerden. Het trio kon worden opgepakt omdat de telecomprovider het gedrag van de hoofdverdachte bijzonder opvallend vond. Op dat moment werd de politie dus ingeschakeld.

Wil je ook meer weten over de woningmarkt? Lees dan vooral onze blog!

Lees ook:  Hier moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen

Recent

Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?
Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?
Waarom blijven klanten terugkomen bij Limburgse bedrijven?

Meer in deze categorie

Hier moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen

Feitjes over zonnepanelen in Limburg

© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!