Zo kom je de hete zomers door

26/11/2022
|
220
hete zomer door de zon

Zoals we allemaal al gemerkt hebben, worden de Limburgse zomer steeds warmer. We kijken niet meer raar op als de temperaturen de 30 graden aantikken. Het is helaas niet mogelijk om iedere warme en zomerse dag aan het zwembad te liggen. Daarom ga ik je in dit artikel vertellen hoe je de hele zomers door kunt komen.

Drink voldoende

De eerste tip die ik voor je heb, is om voldoende te drinken tijdens de warme dagen. Door de hitte zul je veel transpireren waardoor je veel vocht verliest. Hier merk je nauwelijks iets van. Ondanks dat je geen dorst hebt, moet je dus wel voldoende drinken. Wanneer je minder plast, weet je dat je te weinig aan het drinken bent. Probeer voornamelijk water, sap, bouillon of thee te drinken. Warme dranken zorgen ervoor dat je lichaam koel wordt. Probeer alcohol te vermijden, want de stof alcohol zorgt ervoor dat je nog meer uitdroogt. Ook wanneer je naar een festival in Limburg gaat moet je opletten dat je goed gehydrateerd blijft!

Houd jezelf zo koel mogelijk

Wanneer het warm is in Limburg kun je het beste dunne kleding dragen en een pet of hoed dragen. Als je al buiten komt, kun je het beste ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk in de schaduw bent. Vermijdt daarnaast ook alle activiteiten waarbij je veel moet bewegen. Sporten kun je bijvoorbeeld het beste in de ochtend of in de avond doen. Ook kun je overdag een keer een lauwe douche nemen.  Dit is goed om jezelf even op te frissen en af te koelen. Mocht je toch de zon in willen gaan, smeer je dan altijd goed in met een goede zonnebrand.

Zorg voor een koel huis

De laatste tip die ik je ga geven, is om je huis zo koel mogelijk te houden. Wanneer het warm is, gaan de meeste mensen alle ramen en deuren opzetten. Dit is geen goede oplossing. Wanneer het overdag warm is, kun je het beste alle ramen en deuren dicht houden. In de avond en nacht kun je alles open doen om de “kou” binnen te laten. Probeer overdag gebruik te maken van bijvoorbeeld een airco of koeling ventilator.

Zo kom je de hete zomer door, ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Houd je hoofd koel en sterkte de komende weken! Vond je dit artikel nu interessant? Lees dan ook feitjes over zonnepanelen in Limburg en 4 tips om een grote woonkamer in te richten.

Lees ook:  Mooiste wandelroutes in Zuid Limburg

Recent

Tips om je kleine woonruimte groter te laten lijken
Wat is er te doen in Noord-Limburg?
Inboedel veilig vervoeren tijdens een verhuizing?
Waar in Limburg kun je het STAP-budget inzetten voor rijlessen?
Waarom Limburg als ontzettend gastvrij wordt beschouwd

Meer in deze categorie

Tips om je kleine woonruimte groter te laten lijken

|

Wat is er te doen in Noord-Limburg?

|

Inboedel veilig vervoeren tijdens een verhuizing?

|

Waarom Limburg als ontzettend gastvrij wordt beschouwd

|
© Copyright De Limburgse Krant 2023
hello world!