Feitjes over zonnepanelen in Limburg

29/07/2022
|
496
zonnepanelen limburg

In het zonovergoten Limburg is het vaak enkele graden warmer dan in de rest van het land. Ook de zon laat zich hier regelmatig zien en dat is één van de redenen waarom zonnepanelen in Limburg een goed idee zijn. Met zonnepanelen kun jij je eigen groene energie wekken en hiermee draag je een steentje bij aan een duurzame wereld. Hieronder vertellen we wat meer over weetjes en feitjes over zonnepanelen én waarom eigenlijk iedereen zou moeten overstappen naar groene energie.

Duurzame energie opwekken

Wist je dat je met zonnepanelen meewerkt aan een aarde met minder CO2-uitstoot én minder kernafval? De zon is een onuitputtelijke bron van energie dus ideaal om te gebruiken. Alhoewel het aanschaffen van de zonnepanelen een hele investering is, is de stroom die uiteindelijk wordt opgewekt gratis. Dit zorgt ervoor dat er flink op de maandelijkse energiekosten kan worden bespaard en de investering is dan ook meestal tussen de 5 en 7 jaar volledig terugverdiend. Hierna maak je alleen nog maar winst. Goed voor het milieu en zeker ook goed voor de portemonnee dus.

Weetjes over zonnepanelen in Limburg

We hebben hieronder een overzicht van enkele interessante weetjes en feitjes over zonnepanelen opgeschreven. Voordat je ze daadwerkelijk aan gaat schaffen, is het namelijk goed om een aantal zaken over zonnepanelen te weten.

feitjes zonnepanelen

Kleur van de panelen

Zonnepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zwart en blauw komen het meeste voor, maar rode zonnepanelen zijn bijvoorbeeld ook verkrijgbaar. De kleur van het paneel is niet bepalend voor het rendement. Het feit dat zonnepanelen in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, heeft alles te maken met het optische effect en hoe het eruit ziet. Als consument of als zakelijke koper kun je dus de panelen kiezen in de kleur die het beste bij het dak past.

Stroom en gas

Zonnepanelen kunnen worden gebruikt bij zowel stroom als gas. Er kan namelijk een zonneboiler worden aangesloten op de panelen. Met een zonneboiler kan een gebouw dankzij de zonnepanelen worden voorzien van warm stromend water en verwarming. Toch is het gebruik van aardgas niet helemaal duurzaam. Dit is dan ook de reden dat bij nieuwbouwwoningen zelfs helemaal niet meer met gas mag worden gebouwd. Nieuwe woningen hebben een (lucht) warmtepomp en hiervoor zijn zonnepanelen nodig.

Locatie van zonnepanelen

Woon jij in een klein huis en ben je bang dat zonnepanelen voor jou geen toegevoegde waarde hebben? Niks is minder waar! Ook een relatief kleiner dak is uitermate geschikt voor zonnepanelen. Je kunt gewoon het gewenste rendement behalen door te kiezen voor paneel met een hoog vermogen. Bij zonnepanelen gaat het namelijk niet om de maat van het paneel zelf, maar om het aantal zonnecellen dat in een paneel zit verwerkt. Daarnaast hoeven zonnepanelen niet alleen op het dak te worden gelegd. Zonnepanelen kunnen bijvoorbeeld ook uitstekend op een plat dak van bijvoorbeeld de garage of op het dak van een tuinhuis worden geïnstalleerd.

Met deze feitjes weet jij alles over zonnepanelen in Limburg. Ga jij ook jouw steentje bijdragen aan een groene wereld? Of wil je eerst meer lezen over waarop je moet letten bij het kopen van zonnepanelen?

Lees ook:  5 romantische hapjes

Recent

Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?
Waarom blijven klanten terugkomen bij Limburgse bedrijven?
Wat geeft de Limburger cadeau?
Natuurlijke elementen in Bohemian interieurs

Meer in deze categorie

Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine

|

Natuurlijke elementen in Bohemian interieurs

|

De bekendste influencers in Limburg: dit zijn ze

|

Hoe maak je een perfecte feestplaylist?

|
,
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!