Festivals in Limburg

01/01/2023
|
371
Festival in Limburg

Limburgse kunnen veel dingen goed: Heerlijk eten koken en verorberen, het gezellig maken, carnaval vieren, dialect spreken en festivals organiseren! Bourgondisch leven staat gelijk aan genieten, toevallig is genieten nét hetgeen wat je wilt doen op een festival. Combineer dus Limburgers met het organiseren van een festival en dan doe je wat? Genieten! Daarom hebben we dit artikel geschreven om de leukste festivals in Limburg toe te lichten, zo kan ook jij genieten!

Pinkpop

Pinkpop is van oudsher een festival waar het hele familie heen kan gaan, maar een jeugdige vriendengroep ook zeer zeker plezier kan hebben! Waar vroeger enkel rockacts langskwamen is het vandaag de dag toegankelijk voor elke muziekgenreliefhebber. Met genoeg eetgelegenheden op een goed te bereiken locatie kan het zomaar zijn dat Landgraaf je volgende stop is in Limburg voor een festival! Daarnaast staat Pinkpop ook bekend om de gezellig camping. Of je nou met je vrienden met een waterpijp om een kampvuur zit of naar de afterparty gaat; Pinkpop heeft voor ieder wat wils!

Essential Festival

Essential Festival is de place-to-be voor de jongere festivalganger die houdt van elektronische muziek. Dit betekent niet dat er een leeftijdsrestrictie op het evenement zit, maar het gros van de deelnemers zal onder de 30 zijn. Met meerdere stages die zich focussen op alles van house tot hardcore en daar tussen in zal je geheid een lekker deuntje vinden om op los te gaan. Veel mensen geven aan dat dit festival een euforisch gevoel geeft wat gelijk staat aan 5 MMPA, wat genoeg zegt! Essential heeft zowel een indoor als outdoor evenement, waar één in het welkbekende MEC-gebouw is en de ander outdoor is op het Oost-Maarland terrein. Wil je naast feesten in Maastricht ook wonen in Maastricht? Kijk hier hoe je veilig kunt wonen in Maastricht!

Bospop

Bospop ligt verder in het Noorden dan de andere festivals in dit rijtje, namelijk in Weert! Dicht gelegen bij de Brabantse en Duitse grens is dit festival super toegankelijk voor meer dan één provincie of land. Dit rock festival trekt elk jaar zo’n 50.000 bezoekers en duurt drie dagen. In tegenstelling tot de vier podia van Pinkpop, heeft Bospop maar twee podia. Ondanks dat is het festival in Noord-Limburg elk jaar razend populair en heeft het sinds 1981 al 40 edities er op zitten. Dit jaar is de editie van 7 juli tot en met 9 juli, drie dagen aan heerlijke rock!

Lees ook:  Hoe maak je een perfecte feestplaylist?

Recent

De mooiste evenementenlocaties in Limburg
Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?
Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?

Meer in deze categorie

De mooiste evenementenlocaties in Limburg

|

Ontdek de prachtige natuur in Limburg

|

Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine

|

Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!