4 tips om een grote woonkamer in te richten

25/08/2022
|
357
Grote woonkamer

Als je net als ik over een veel te grote woonkamer waar je 6 banken in kan pleuren en nog steeds een voetbaltoernooi in kunt organiseren, dan is deze blog voor jou! Stoort het je ontzettend dat je niet weet hoe je de ruimte moet inrichten? Lees dan verder, want ik heb het alvast voor je uitgezocht!

Grote meubels gebruiken

Het hebben van grote meubels is handig omdat je veel in je kasten kwijt kan en een kerstdiner kunt organiseren op de salon tafel. Je kunt een voetbalelftal laten slapen op je bank! Grote meubels zijn vooral praktisch en fijn om te hebben, ze vullen je ruimte wel iets meer, maar nog niet hoe jij het zou willen misschien.

Kamer verdelers gebruiken

Wat de ruimte welk degelijk kleiner maakt, is het opbreken van die ruimte door er kamerverdelers in te plaatsen. Dit kan gipsmuur zijn, maar ook een creatiever iets als een open boeken kast. Afhankelijk van de stijl van je interieur en smaak kun je met verschillende alternatieven experimenteren.

Plaats strategisch grote planten

Planten maken een huis huiselijker en kleurrijker. Een plant is mooi om naar te kijken, maar zijn visuele glorie is bij lange na niet de enige functie die een plant heeft. Hoe groter de plant, hoe beter in het geval van een te grote woonkamer. Plaats om verschillende strategische plekken, grote plantenbakken met je groene vrienden erin. Zo wordt je huis een stuk mooier en groener en wordt de ruimte al kleiner en voller.

Verf de muren in verschillende kleurtonen

Dit is een hele goede tip van mijn eigen interieuradviseur. Julie zei tegen mij: “Je hoeft een kamer niet in formaat kleiner te maken als je het kleiner kan laten lijken”. Ze adviseerde mij om verschillende kleurtonen aan te brengen per gedeelte van de woonkamer. Julie had volkomen gelijk, zo bleek achteraf toen wij klaar waren met de inrichting. Door een ruimte verschillende kleurtonen te geven creëer je op een subtiele manier een verdeling in je huis. Vergeet niet alles goed af te plakken en een meubelhoes te gebruiken voor je meubels als je gaat verven!

Ben je benieuwd welke verschillende kleurtonen warmte bieden in huis? klik dan hier! Wil je meer weten over een lounge sfeer creëren? Zie deze blog.

Lees ook:  Feitjes over zonnepanelen in Limburg

Recent

Tips om je kleine woonruimte groter te laten lijken
Wat is er te doen in Noord-Limburg?
Inboedel veilig vervoeren tijdens een verhuizing?
Waar in Limburg kun je het STAP-budget inzetten voor rijlessen?
Waarom Limburg als ontzettend gastvrij wordt beschouwd

Meer in deze categorie

Tips om je kleine woonruimte groter te laten lijken

|

Wat is er te doen in Noord-Limburg?

|

Inboedel veilig vervoeren tijdens een verhuizing?

|

Waarom Limburg als ontzettend gastvrij wordt beschouwd

|
© Copyright De Limburgse Krant 2023
hello world!