4 tips om een grote woonkamer in te richten

25/08/2022
|
182
Grote woonkamer

Als je net als ik over een veel te grote woonkamer waar je 6 banken in kan pleuren en nog steeds een voetbaltoernooi in kunt organiseren, dan is deze blog voor jou! Stoort het je ontzettend dat je niet weet hoe je de ruimte moet inrichten? Lees dan verder, want ik heb het alvast voor je uitgezocht!

Grote meubels gebruiken

Het hebben van grote meubels is handig omdat je veel in je kasten kwijt kan en een kerstdiner kunt organiseren op de salon tafel. Je kunt een voetbalelftal laten slapen op je bank! Grote meubels zijn vooral praktisch en fijn om te hebben, ze vullen je ruimte wel iets meer, maar nog niet hoe jij het zou willen misschien.

Kamer verdelers gebruiken

Wat de ruimte welk degelijk kleiner maakt, is het opbreken van die ruimte door er kamerverdelers in te plaatsen. Dit kan gipsmuur zijn, maar ook een creatiever iets als een open boeken kast. Afhankelijk van de stijl van je interieur en smaak kun je met verschillende alternatieven experimenteren.

Plaats strategisch grote planten

Planten maken een huis huiselijker en kleurrijker. Een plant is mooi om naar te kijken, maar zijn visuele glorie is bij lange na niet de enige functie die een plant heeft. Hoe groter de plant, hoe beter in het geval van een te grote woonkamer. Plaats om verschillende strategische plekken, grote plantenbakken met je groene vrienden erin. Zo wordt je huis een stuk mooier en groener en wordt de ruimte al kleiner en voller.

Verf de muren in verschillende kleurtonen

Dit is een hele goede tip van mijn eigen interieuradviseur. Julie zei tegen mij: “Je hoeft een kamer niet in formaat kleiner te maken als je het kleiner kan laten lijken”. Ze adviseerde mij om verschillende kleurtonen aan te brengen per gedeelte van de woonkamer. Julie had volkomen gelijk, zo bleek achteraf toen wij klaar waren met de inrichting. Door een ruimte verschillende kleurtonen te geven creëer je op een subtiele manier een verdeling in je huis. Vergeet niet alles goed af te plakken en een meubelhoes te gebruiken voor je meubels als je gaat verven!

Ben je benieuwd welke verschillende kleurtonen warmte bieden in huis? klik dan hier!

Lees ook:  Activiteiten in Zuid-Limburg

Recent

Dit is de perfecte yoga kleding
Festivals in Limburg
Met de camera op pad in Limburg
Veilig werken: zo doe je dat
Bijzondere monumenten in Limburg

Meer in deze categorie

Dit is de perfecte yoga kleding

|
,

Festivals in Limburg

|
,

Met de camera op pad in Limburg

|

Veilig werken: zo doe je dat

|
© Copyright De Limburgse Krant 2023
hello world!