Tips over vakantie in Limburg

18/08/2023
|
69
Limburg Heuvelland

Ah, Limburg. Bij de Limburgse krant houden we van onze mooie heuvelachtige provincie. Elke tien minuten is er een nieuw dialect en een nieuwe favoriete vlaai. En eerlijk, we zouden het niet anders willen! Voor de Limburgse economie is het goed dat we een steeds populairdere vakantiebestemming worden. Kom jij uit Limburg en ga je lekker op vakantie in eigen provincie? Of ben je het zoeken naar allemaal handige tips over je vakantie in Limburg omdat je vanuit het noorden hierheen komt? Dan ben je hier op de juiste plek!

Het Heuvelland is druk in de zomer!

Het hoogseizoen is druk in het hoge gedeelte van Limburg. Heel veel wielrenners, de lokale bevolking én toeristen zorgen er voor dat elke horeca gelegenheid in het Heuvelland vol zit. Zorg er dus voor dat je tijdig reserveert en een strakke planning hebt! Of je nu een ijsje gaat eten in Epen, lekker wilt eten in Vijlen of onderweg bent naar een van de brouwerijen: reserveer! Anders is er een hele grote kans dat je uiteindelijk voor een overvolle deur komt te staan in de hitte! Blijf jij voor je hapje liever thuis met je soul-mate? Kijk dan hier voor allemaal soorten romantische hapjes!

Doe research

Er zijn zo veel verstopte plekjes in de mooiste provincie van Nederland. Dat blijkt ook uit de cijfers van een columnonderzoek: maar liefst 46% van de Nederlanders geeft aan ooit in Limburg op vakantie te willen. Dat is maar liefst 10% meer dan de nummer 2, Zeeland. Het Heuvelland wordt immers het mooiste stukje buitenland in Nederland genoemd. Er zijn zo ongelooflijk veel kleine prachtige herbergjes te vinden om te overnachten. Kijk dus eens verder dan je AirBnB of Booking site. Zo wordt Eys in Limburg ook wel ‘het Toscane van Limburg’ genoemd. Ook helpt de Limburger elkaar, waar of wie je ook bent. Heb je weer eens je sleutels in je auto laten liggen? Laat dan een slotenmaker je auto openen. Als je wat mazzel hebt is er ook een lokale buur die dit voor je kan doen!

Fotograaf? Neem je camera mee!

Dit is wellicht de mooiste provincie in Nederland om foto’s van te maken. Ga dus lekker met je camera op pad! Hoe vaak Limburgse foto’s wel niet gebruikt worden door bijvoorbeeld het nieuws is ongelooflijk! Of je nu langs lokale Limburgse dorpen gaat, richting de ellenlange Maas of lekker in het Heuvelland zit; je krijgt ongetwijfeld onvergetelijke kliekjes! We hopen dat je wat had aan onze tips voor je aankomende vakantie in Limburg!

Liever verhuizen naar Limburg in plaats van een vakantie? Lees dan hier onze tips voor het kiezen van een makelaar.

Lees ook:  3 tips voor het kiezen van de juiste makelaar

Recent

Hoe maak je een perfecte feestplaylist?
Lounge-sfeer creëren met deze tips
3 manieren om thuis te ontspannen
Verkoelen in Limburg, zo doe je dat!
3 tips voor het kiezen van de juiste makelaar

Meer in deze categorie

Hoe maak je een perfecte feestplaylist?

|
,

Lounge-sfeer creëren met deze tips

|

3 manieren om thuis te ontspannen

|
,

Verkoelen in Limburg, zo doe je dat!

|
,
© Copyright De Limburgse Krant 2023
hello world!