Sporten in de natuur

22/07/2023
|
252
yoga beoefenaars in de natuur

Vandaag de dag zijn er onwijs veel manieren om te trainen. Thuissporten en sportscholen nemen de bovenhand wanneer het gaat om persoonlijke preferentie. Maar er blijkt een mogelijkheid te zijn die zowel gezonder is als frisser: sporten in de natuur! Het wordt gezien als een van de meest verfrissende en energieke manieren om in een goede vorm te blijven. Daarnaast brengt dit een brede schaal aan mogelijkheden mee die niet te verkrijgen zijn wanneer je binnendeur blijft. Sporten in de natuur is iets wat voor jou op je to-do list moet staan! In het openbaar hoef je nooit te wachten of een apparaat beschikbaar is en hoef je ook geen honderden euro’s aan gewichten uit te geven! Als je van de natuur houdt, kijk dan ook eens naar groen zijn!

Welke sporten kun je buiten doen?

Ben je in de buurt van het water? Ga dan eens peddelsurfen! Dit noemen ze ook wel Stand Up Paddle! Je gaat recht op een surfbord staan en paddle jezelf zo vooruit, het zal voelen als een ware full body workout. Je bent zowel bezig met bovenlichaamkrachttraining als dat je constant moet balanceren, anders wordt je snel nat! Bang om direct de zee op te gaan? Begin dan eens op een lokaal meertje. Wist je dat een goede luchtkwaliteit, zoals in de natuur, goed is voor je huid?

Bootcampen is een andere intensieve mogelijkheid. Van HIIT (High Intensity Interval Training) tot hardlopen tot fitness, je doet het allemaal buiten. Zo kan je er voor kiezen om naar duinen te gaan en die naar boven en onder te rennen, een estafette organiseren met andere bootcampers of een HIIT training met personal trainer, alles kan! Maak het zo uitgebreid of intensief als je zelf wilt. Dat is het fijne aan bootcampen, jij beslist hoeveel en hoelang je sport!

Allerlaatst kunnen we helemaal een obstacle run aanraden, als je durft! Deze worden bij tijd en wijle georganiseerd door heel Nederland en dan mag je op de proef over obstakels heen takelen! Dit is een work-out voor degene die écht durft vies te worden!

Eerder van plan om Yoga te beoefenen in de natuur? Kijk dan hier naar de perfecte yoga kleding!

Voorbereiding is het halve werk

Je zal je goed moeten voorbereiden op sporten in de natuur, de elementen zijn namelijk niet vergevensgezind. Zorg er dus voor dat je je kleed naar het seizoen! Je wilt niet je thermo broek met 32 graden aanhebben. Daarnaast wil je ook zeker niet met een korte broek door de herfstregen rennen. Ook is de juiste inname van ongelooflijk belang. Zo moet je duidelijk weten wat nou echt je doel is. Is je hoofddoel zo veel mogelijk kilo’s verliezen? Zorg er dan voor dat je alleen de juiste en benodigde vetten binnen krijgt. Vetten op zichzelf zijn niet slecht, zolang ze maar het juiste doel dienen! Wil je juist bulken en/of spiermassa opbouwen? Dan is iets zoals Rad 150 wat voor jou!

Lees ook:  5 romantische hapjes

Recent

Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?
Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?
Waarom blijven klanten terugkomen bij Limburgse bedrijven?

Meer in deze categorie

Ontdek de prachtige natuur in Limburg

|

Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine

|

Natuurlijke elementen in Bohemian interieurs

|

De bekendste influencers in Limburg: dit zijn ze

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!