Pvc-vloer schoonmaken: zo doe je dat

26/08/2022
|
28
betonvloer egaliseren

Je hebt je nieuwe pvc-vloer liggen. Om deze neer te leggen is je huis al een complete chaos geweest. Je vloer is eruit gehaald of ze het bedrijf moest je betonvloer egaliseren. Nu wil je ook dat het allemaal schoon blijft. In dit artikel kom jij te weten hoe je jouw pvc-vloer schoon kunt houden.

Waarom moet je een pvc-vloer schoonmaken?

Allereerst is het belangrijk om te weten hoezo je een pvc-vloer goed moet onderhouden en dus ook schoon moet maken. Op het moment dat jij je pvc-vloer goed en regelmatig schoonmaakt, zal deze ook langer meegaan. Daarnaast lijkt de vloer weer als nieuw waardoor je woonkamer er veel schoner uitziet. Wanneer jij jouw pvc-vloer op de goede manier schoonmaakt, zul je nog jaren kunnen genieten van jouw favoriete vloer.

Hoe maak je een pvc-vloer schoon?

Veel mensen maken de keuze voor een pvc-vloer omdat deze simpel te reinigen is. Ook is het onderhoud ervan niet heel lastig, maar natuurlijk moet er af en toe wel iets aan gebeuren. Omdat de vloer een glad oppervlak heeft, is deze geschikt om snel te stofzuigen en te dweilen. Je kan hier dus ook vrij snel mee klaar zijn. Op het moment dat je de pvc-vloer gaat dweilen moet je opletten met de producten die je hierbij gebruikt. Het gebruik van allesreiniger wordt afgeraden, omdat er doffe vlekken, strepen of beschadigingen van de beschermlaag kunnen ontstaan. Daarnaast is het niet nodig om een stoomreiniger te gebruiken om te dweilen. Door de hitte van de stoomreiniger kan er schade ontstaan aan de vloer. Er wordt aangeraden om bij het dweilen van de vloer gewoon lauw tot warm water te gebruiken. Op het moment dat de vloer ontzettend smerig is, kun je een scheutje schoonmaakazijn in het water doen. Gebruik dus vooral geen het of kokend water, dit kan de vloer namelijk beschadigen of in het ergste geval kan de vloer los gaan laten. Je hoeft de vloer dus eigenlijk alleen maar te stofzuigen en te dweilen met water, dit is dus erg makkelijk.

Reinigingssets

Ondanks dat het schoonmaken van een pvc ontzettend makkelijk is zijn er wel nog bepaalde reinigingssets te koop om de vloer nog gemakkelijker schoon te maken. Deze sets kun je dan combineren met een universele steel. Daarnaast verkopen ze voor de vloeren ook speciale vloerreiniger om ervoor te zorgen dat jouw vloer in topconditie zal blijven. Dit is een reiniger waarin geen zeep zit en speciaal voor pvc vloeren is gemaakt. Met deze reiniger zal de speciale antisliplaag die op een pvc-vloer zit niet verdwijnen. Deze laag is belangrijk om bezoekers of klanten niet onnodig in gevaar te brengen.

Lees ook:  Gezonde restaurants in Maastricht

Recent

Alles over carnaval: dé feestdagen van Limburg
Alles over Chemelot
Wat is het keurmerk Veilig Ondernemen?
Gezonde restaurants in Maastricht
Anonieme misdaad meldingen gestegen in Limburg

Meer in deze categorie

Gezonde restaurants in Maastricht

|

4 tips om een grote woonkamer in te richten

|
,

Duurzaam wonen steeds populairder: 5 tips voor duurzaam wonen

|
,

Feitjes over zonnepanelen in Limburg

© Copyright De Limburgse Krant 2022
hello world!