Tips voor het inrichten van je eigen atelier

16/06/2023
|
370
atelier man schilderen

Ben je bezig met kunst of zou je graag willen beginnen met het maken van kunst? Dan is een eigen plek hebben wel een aanrader. Zo kun je uren achter elkaar bezig zijn, zonder dat iemand last heeft van de spullen die je gebruikt en zo heb jij ook van niemand last. Kunst is heel breed, zo kun je tekenen, schilderen, borduren en noem het maar op. Een echte kunstenaar verdiend een eigen ruimte! In deze blog lees je tips voor het inrichten van je eigen atelier.

Kies een geschikte kamer

Aan de keukentafel je kunst uitoefenen zal niet creatief en efficiënt werken. Je staat meerdere mensen in de weg en anderen kunnen jou storen. Het beste zou zijn als je in je huis een kamer zou kunnen inrichten waar je je eigen creatieve gang kunt gaan. Heb je een garage of een tuinhuis? Dan zou je hier ook ruimte voor kunnen maken om dit als een geschikte kamer te kiezen.

Reinigbare vloer is belangrijk

In je werkkamer als kunstenaar is het belangrijk dat je kiest voor een vloer die je goed kunt schoonmaken. Want je gaat waarschijnlijk vlekken maken of je laat iets vallen op de vloer. Een gietvloer is de beste keuze als vloer omdat ze kenmerkend zijn om de onderhoudsvriendelijkheid. Je kunt ze makkelijk schoonmaken en je kunt er zelfs voor kiezen om na een tijdje je gietvloer een andere kleur te geven! Meer informatie over gietvloeren in Limburg vind je hier.

Verwarming mag niet ontbreken

In je atelier wil je niet in de kou zitten werken. Zeker niet als je aan het tekenen of schilderen bent en weinig in beweging bent. Daarom mag een verwarming niet ontbreken in je werkkamer. Als je geen verwarming hebt kan je altijd een radiator die je kunt verplaatsen neerzetten of je gebruikt elektrische dekens. Een ander voordeel van verwarming is dat je inkt of schilderwerk gelijkmatig kan drogen als de temperatuur goed is.

Zorg voor opslagruimte

Waarschijnlijk heb je een hoop spullen nodig om van je werk een kunstwerk te maken. Daarom is het verstandig om genoeg opslagruimte te hebben in je atelier. Denk aan kastjes en lades waar je je spullen in kwijt kan. Werk je zittend? Dan kan een bureau met lades ook heel handig zijn. Tuurlijk mag je een rommel maken in je ruimte, maar het geeft ook een fijn gevoel als je je spullen aan het einde van de dag netjes kunt opruimen.

Richt je ruimte creatief in

Heb je een kleine ruimte waar je in kunt werken? Zorg er dan voor dat je je ruimte reactief inricht. Je kunt kiezen voor een opklapbaar bureau en opberg stoel voor erbij. Sommige hangen hun schilderwerk op de muur in plaats van op een schildersezel, dus dan heb je hier ook meer ruimte voor. Daarnaast is het handig om de belangrijke spullen dichtbij je te hebben, dus hier kan je ook een kastje op wieltjes voor gebruiken. Ook een keuken is altijd handig. Vraag jezelf hier wel bij af of een nieuwe keuken nog wel te bekostigen is.

Lees ook:  Inboedel veilig vervoeren tijdens een verhuizing?

Wil je meer blogs lezen? Lees dan ook "Je slaapkamer romantisch inrichten" en "Zo geef jij je tuin een upgrade!".

Recent

Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?
Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?
Waarom blijven klanten terugkomen bij Limburgse bedrijven?

Meer in deze categorie

Ontdek de prachtige natuur in Limburg

|

Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine

|

Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?

|

Wat geeft de Limburger cadeau?

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!