Alles over wonen in Roermond

21/04/2023
|
263
Wonen in Roermond

Ben je aan het nadenken om naar Roermond te verhuizen, maar twijfel je of deze plek wel bij jou past? Roermond staat voornamelijk bekend om het Designer Outlet Centrum. Je kunt hier designermerken shoppen en veel toeristen komen speciaal naar Roermond om hiernaartoe te gaan. Hoe is het wonen in Roermond en wat kun je nog meer doen in deze stad? In deze blog lees je alles over wonen in Roermond. Mocht je na het lezen van deze blog nog niet overtuigd zijn om in Roermond te wonen, dan kun je ook kiezen om meer richting het zuiden te gaan wonen in Limburg. Bij uw makelaardij in Kerkrade helpen ze je graag verder om een geschikte woning te vinden.

Wonen in Roermond

Zoek je een huurwoning of liever een koophuis? In Roermond vind je het allemaal. Zo kun je een huurwoning krijgen in het hartje van het centrum of een woning die gelegen is in de natuur en verder van het centrum. De woningmarkt in Roermond is variërend, waardoor er zowel jong en oud woont in de stad. De jongeren zijn meer te vinden in het centrum en de ouderen zie je meer buiten het centrum. De meest voorkomende type woningen in Roermond zijn eengezinswoningen en daarna portiekflats.

De stad Roermond

De stad Roermond heeft veel te bieden. Zo is het aan te raden om door de markt te lopen op zaterdag, een bootje te huren om door te Maasplassen te varen of een wandeling te maken door de mooie natuur. In Roermond zijn er altijd wel activiteiten die zorgen dat de stad vol staat met mensen en dat eindigt altijd in gezelligheid. Er zijn ook velen winkels, restaurants en cafés om je te vermaken in de binnenstad.

Daarnaast is de locatie van Roermond gunstig want je kan snel de autosnelweg op om richting Duitsland te gaan of richting Maastricht. Roermond heeft in het centrum ook een treinstation en is dus goed te bereiken met het OV. Daarnaast zijn er verschillende bushaltes en kun je gebruik maken van (OV)fietsen.

Kunst en cultuur in Roermond

Roermond heeft een groot aanbod op het gebied van kunst en cultuur. Zo zijn er verschillende musea en culturele instellingen waardoor er voor iedereen iets bij zit waarin ze geïnteresseerd zijn. Bij de ECI cultuurfabriek kun je terecht voor verschillende activiteiten: theater, muziek en dans, film, expositie en verschillende cursussen. Het Cuypershuis is een aanrader om te bezoeken als u in Roermond gaat wonen, want dit is een museum over de Roermondse architect/ontwerper Pierre Cuypers.

Vond je deze blog interessant? Lees dan "Met de camera op pad in Limburg" of "Mooiste wandelroutes in Zuid Limburg" Ook lees je hier alles over het verhuizen naar Limburg.

Lees ook:  De mooiste evenementenlocaties in Limburg

Recent

De mooiste evenementenlocaties in Limburg
Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?
Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?

Meer in deze categorie

De mooiste evenementenlocaties in Limburg

|

Ontdek de prachtige natuur in Limburg

|

Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine

|

Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!