Je tuin klaarmaken voor de lente!

03/02/2023
|
229
tuinieren lente

De lente is in aantocht, dus is het tijd om je tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. De meeste plantjes hebben hun mooiste dagen al gehad of hebben de winter misschien niet overleefd. Daarom is het handig om eerst alle planten en wellicht spullen die niet meer mooi zijn op te ruimen. De grote schoonmaak is vaak het meest tijdrovende onderdeel, maar als je deze taak eenmaal hebt voltooid, kun je je tuin weer een nieuw leven in blazen. In dit blog zullen we je laten zien hoe je je tuin kunt klaarmaken voor de lente.

De grote schoonmaak

Voordat je kunt beginnen met het planten en zaaien van nieuwe plantjes, moet je ruimte maken in je tuin. Daarom is het belangrijk om de grote schoonmaak te doen. Dit betekent dat je alle bladeren en ander puin moet verwijderen dat zich heeft verzameld in de winter. Haal ook de snoeischaar erbij want sommige planten en struiken moeten weer gesnoeid worden zodat ze de ruimte krijgen om weer helemaal op te bloeien.

Heb je beeldjes in je tuin en zien ze wat groen? Zorg er dan altijd voor dat het mos en groene aanslag weg is voordat de warmere dagen beginnen. Mos verspreidt zich namelijk heel snel tijdens de vochtige warmere dagen.

Daarnaast kun je beginnen met de grond klaar te maken voor nieuwe planten. Dit doe je door het onkruid te verwijderen en de grond een keer te schoffelen. Je kunt ook de grond alvast bemesten en het laten intrekken voor het beste resultaat!

Grasmaaien

Boom of struik verwijderen

Wil je je tuin anders indelen en horen er bepaalde struiken of boompjes niet meer bij? Dan kun je deze natuurlijk verwijderen uit de tuin. Een struik verwijderen gaat meestal zonder professionele hulp. Bij het verwijderen van een boom moet je meestal wel vakmensen inschakelen. Gaat het om een oude boom? Dan zitten de wortels zo diep dat je ze eerst moet vrijzuigen. Boomwortels vrijzuigen is een intensieve klus en hier heb je speciale machines voor nodig. Maar na het verwijderen van de struiken en de boom heb je meestal ontzettend veel ruimte extra in de tuin. Zo heb je ook nog eens genoeg ruimte om in je eigen natuur te kunnen sporten!

Sierbloemen

Als je je tuin wilt klaarmaken voor de lente, kun je er ook voor kiezen om sierbloemen toe te voegen. Je kunt bloemen zoals tulpen, lelies en narcissen planten om je tuin er mooi uit te laten zien. Als je de juiste bloemen kiest, kun je ervoor zorgen dat je tuin er het hele jaar mooi uitziet en in bloei is. Dit doe je door bloemen te kiezen die een andere bloeimaand hebben.

Verder zijn grotere planten ook ontzettend belangrijk om in je tuin te hebben. Deze zorgen niet alleen voor de uitstraling van je tuin maar maken ook de lucht schoon. Ga jij een grote schoonmaak houden in je tuin? Het is elk jaar weer een hele klus, maar zo kun je wel optimaal genieten als de warme dagen aanbreken!

Lees ook:  Dit kan je hond oplopen tijdens het wandelen

Lees ook onze blog over: Zo geef jij je tuin een upgrade!

Recent

Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?
Waarom blijven klanten terugkomen bij Limburgse bedrijven?
Wat geeft de Limburger cadeau?
Natuurlijke elementen in Bohemian interieurs

Meer in deze categorie

Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine

|

Natuurlijke elementen in Bohemian interieurs

|

De bekendste influencers in Limburg: dit zijn ze

|

Hoe maak je een perfecte feestplaylist?

|
,
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!