De beste huismiddeltjes tegen lage bloeddruk

27/03/2023
|
714
fitness voedingsschema

Lage bloeddruk, ook wel hypotensie genoemd, is een aandoening waarbij de bloeddruk van een persoon abnormaal laag is. Dit kan leiden tot symptomen zoals duizeligheid, flauwvallen, vermoeidheid en zwakte. Hoewel er medicijnen beschikbaar zijn om de bloeddruk te verhogen, zijn er ook verschillende huismiddeltjes die kunnen helpen. In deze blog delen we de beste huismiddeltjes tegen lage bloeddruk.

Drink meer water

Het drinken van voldoende kan helpen om de bloeddruk te verhogen. Uitdroging kan leiden tot een daling van de bloeddruk. Dus als je van jezelf weet dat je niet genoeg water drinkt probeer hier dan extra goed op te letten. Zet bijvoorbeeld altijd een flesje water op je bureau of neem altijd wat te drinken mee als je iets gaat doen. Probeer elke dag minimaal 2 tot 3 liter water te drinken.

Meer weten over gezondheid en welzijn? Lees hier het artikel over de invloed van weersomstandigheden op je huid.

Eet kleine maaltijden

Het komt vaker voor bij mensen met een lage bloeddruk dat ze na het eten last krijgen van klachten. Als je net gegeten hebt dan wordt er meer bloed naar de bloedvaten in de buik gestuurd. Dit kan de bloedruk verlagen en daarom krijg je vaker klachten op dit soort momenten. Probeer daarom te eten in kleinere porties. Probeer in plaats van 3 grote maaltijden ongeveer 6 kleinere maaltijden te eten. Hierdoor wordt er niet in een keer zoveel bloed naar je maag gestuurd, waardoor je bloeddruk stabieler blijft.

Wil jij meer weten over gezonde restaurants in Maastricht? Lees dan nu onze blog hierover!

Drink cafeïne

Cafeïne kan ook helpen ook de bloeddruk te verhogen. Als je merkt dat je hier op een dag meer last van hebt drink dan een kopje koffie extra. Let er wel op dat je niet teveel cafeïne drinkt want dit kan ook weer bijwerkingen hebben zoals slecht slapen, nervositeit en een verhoogde hartslag.

Sport tips

Het Plotseling opstaan of een snelle beweging maken kan leiden tot duizeligheid als je last hebt van een lage bloeddruk. Toch is het gezond om te blijven bewegen. Laat een lage bloeddruk je passie om te sporten niet verpesten. Een tip is ook als je gaat sporten is om rustig af te bouwen van de beweging. Het is ook beter als je aan duursport doet zoals hardlopen, wandelen of zwemmen. Dit zal beter uitpakken dan een sport met een piekbelasting zoals sprinten bijvoorbeeld.

Wil jij veel blijven sporten, maar ook rekening houden met voeding die je bloeddruk wat verhogen? Dan is een fitness voedingsschema perfect voor jou. Door een goed fitness voedingsschema te hebben wat je eet op een dag kun je makkelijk je sportdoelen behalen en rekening houden met je lage bloeddruk. Een win-win situatie!

In het kort

In conclusie zijn er verschillende huismiddeltjes die kunnen helpen bij lage bloeddruk. Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden, zoals voldoende water drinken, regelmatig bewegen en kleine maaltijden eten. Als u echter ernstige symptomen ervaart of als de huidige middeltjes niet helpen, is het belangrijk om uw arts te raadplegen. Lage bloeddruk kan een teken zijn van een onderliggende gezondheidsprobleem, dus het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen en een professionele mening te vragen.

Lees ook:  Provincie investeert in woningen in Hoensbroek

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook "Dromen dat je tanden uitvallen? Dit betekent het"

Recent

Maastricht, het romantische hart van Limburg
De jeugd spreekt steeds meer Limburgs
De mooiste evenementenlocaties in Limburg
Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?

Meer in deze categorie

Maastricht, het romantische hart van Limburg

|

De jeugd spreekt steeds meer Limburgs

|

De mooiste evenementenlocaties in Limburg

|

Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!