Provincie investeert in woningen in Hoensbroek

27/02/2023
|
224
kubistische woning bouwen

Op donderdag 16 februari 2023 is de samenwerkingsagenda ‘Kader Kwaliteit Limburgse Centra Heerlen’ ondertekend door wethouder Marco Peters en gedeputeerde Lia Roefs. De Provincie heeft de intentie om één miljoen euro te investeren in de Hoensbroekse wijk Slakhorst om van deze buurt een nieuwbouwwijk te maken in de stijl van architect Jan Stuyt.

De wijk Slakhorst, die ruim honderd jaar geleden werd gebouwd als een mijnkolonie door architect Jan Stuyt, verkeert momenteel in slechte staat. Renovatie van de 169 kleinschalige, grondgebonden woningen is niet betaalbaar, waardoor ze worden gesloopt. Woningcorporatie Woonpunt gaat op deze plek 147 nieuwe woningen bouwen, waarvan een groot deel bestemd is voor sociale huur. Alle woningen krijgen een zeer duidelijk Jan Stuyt-stempel, zowel stedenbouwkundig als architectonisch.

Veel groen en plekken voor ontmoeting

De gemeente Hoensbroek zal de openbare ruimte van de nieuwbouwwijk Slakhorst opwaarderen in de stijl van architect Jan Stuyt, met veel groen en diverse plekken om te ontmoeten op pleintjes. Wooncorporatie Woonpunt en de gemeente werken samen om de parkeerproblematiek aan te pakken en een betere waterhuishouding te creëren door het installeren van waterbuffers. Met deze opwaardering wordt niet alleen de eens zo groene wijk nieuw leven ingeblazen, maar wordt ook ingezet op de kwaliteit van zowel de woningen als de openbare ruimte in de nieuwbouwwijk.

Een thuis voor verschillende doelgroepen

Gedeputeerde Lia Roefs is enthousiast over de transformatie van deze mijnkolonie, die niet alleen de wijk weer in zijn oude glorie herstelt, maar ook inzet op kwaliteit van zowel de woningen als de openbare ruimte. Hiermee wordt de eens zo groene wijk met tal van ontmoetingsplekken nieuw leven ingeblazen om zo weer een thuis te vormen voor verschillende doelgroepen.

45 miljoen

De totale kosten voor de herbouw van Slakhorst in Hoensbroek bedragen ongeveer 45 miljoen euro. De gemeente investeert nog eens tussen de drie en vier miljoen euro in de openbare ruimte. De Provincie heeft de intentie om één miljoen euro bij te dragen. Dankzij deze investeringen zal er in Hoensbroek een unieke kubistische woning bouwen, geïnspireerd op het werk van Jan Stuyt.

Wil je na het lezen van dit nieuws op vakantie in Limburg? Lees dan hier over een paar tips! of lees = inboedel veilig vervoeren tijdens een verhuizing?

Lees ook:  De voordelen van huishoudelijke hulp voor ouderen

Recent

Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?
Waarom blijven klanten terugkomen bij Limburgse bedrijven?
Wat geeft de Limburger cadeau?
Natuurlijke elementen in Bohemian interieurs

Meer in deze categorie

Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?

|

Wat geeft de Limburger cadeau?

|

Tips om je kleine woonruimte groter te laten lijken

|

Wat is er te doen in Noord-Limburg?

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!