De mooiste auto routes in Zuid-Limburg

07/12/2022
|
114
Zuid-Limburg

Het mooie bourgondische Zuid-Limburg, misschien wel het mooiste gedeelte van Nederland. Van het Heuvelland tot het historische mijnverleden, voor eenieder is er wel wat te doen in Zuid-Limburg. Vooral voor degene die houdt van mooie fiets- of autoroutes. Zuid-Limburg is dé plek om te zijn wanneer dit is wat je zoekt. Ga met de auto ook zeker op zoek naar de 5 plekken in Limburg met het mooiste uitzicht! In deze blog leggen wij de mooiste routes van Zuid-Limburg bloot zodat jij de komende zomer er van kan genieten!

De mergellandroute

De mergellandroute brengt je door prachtige plekken in Zuid-Limburg en is tevens een van de meest bekende autoroutes in Nederland. Dit is natuurlijk niet zonder reden, je ogen zien het mooiste wat Nederland te bieden heeft. Deze route, die 110km lang is, is te volgen via speciale mergellandroute bordjes. Deze route brengt je langs prachtige natuur en adembenemende heuveluitzichten. Neem de tijd om soms even uit de auto te stappen en genieten van de rust die te ervaren is op deze autoroute in Zuid-Limburg! Bekende punten waar je langs komt zijn het Drielandenpunt en zelfs door België heen! We verklappen niet te veel, zo heb je nog iets om naar uit te kijken.

De Groenmetropool route

Voor degene die meer dan één land wil zien is de Groenmetropool route de beste keuze. Deze route brengt je door België, Duitsland én Nederland! Voor de geschiedenisfanaat is dit een route om niet te missen. Pak de auto en rij door een van de oudste steenkoolgebieden van heel Europa! Deze route is zowel voor fietsers als automobilisten beschikbaar. Je begint én eindigt bij Abdij Rolduc in Kerkrade, een perfecte opening van Limburgse historische gastvrijheid. Wil je deze route extra speciaal maken? Denk dan er eens over na om chiptuning in Limburg toe te passen op je auto! Dit zorgt er niet alleen voor dat je auto zuiniger rijdt, maar ook nog eens dat die beter klinkt.

De camperroute

Niet op zoek naar een autoroute maar een camperroute? Dan hebben wij de route die je zoekt! Mensen met verstand van campers hebben deze route voor je samengesteld. De Zuid-Limburgse wegen zijn niet altijd de breedste en daar is rekening mee gehouden. Je komt camperlocaties tegen in het Heuvelland, de Maasvallei, het Drielandenpunt of zelfs de Brunssummerheide. De mooiste natuurlocaties en heerlijke bourgondische terrasjes staan te wachten op jouw en je camper! Deze route is ongeveer 111 kilometer lang, hoe lang je hier over doet ligt natuurlijk aan hoe gezellig je de terrasjes vindt.

Pak je liever de benenwagen in plaats van de auto? Kijk dan ook naar onze blog over de mooiste wandelroutes in Zuid-Limburg! Of ben je opzoek naar mooie plekken voor een date? Lees dan De mooiste plekken voor een date.

Lees ook:  Zo vaak moet jij je ramen wassen

Recent

Zo vaak moet jij je ramen wassen
De invloed van zonnepanelen in Limburg
Je slaapkamer romantisch inrichten
Manieren om je creativiteit naar boven te halen
Dromen dat je tanden uitvallen? Dit betekent het

Meer in deze categorie

Zo vaak moet jij je ramen wassen

|

De invloed van zonnepanelen in Limburg

|

Dromen dat je tanden uitvallen? Dit betekent het

|
,

Alles over wonen in Roermond

|
,
© Copyright De Limburgse Krant 2023
hello world!