Hoelang blijft benzine goed?

05/10/2023
|
278
houdbaarheid benzine

Ah, benzine. Het spul dat onze auto's, bromfietsen en talloze andere machines in beweging houdt. Maar heb je je ooit afgevraagd hoelang benzine goed blijft? Of je het nu in je auto of in een jerrycan opslaat, er zijn enkele dingen die je moet weten over de houdbaarheid van benzine.

Hoe wordt benzine bewaard?

De gasprijzen zijn gedaald en je grijpt je kans! Je vult de jerrycans en jij denkt dat je een goede deal hebt gemaakt! Eenmaal thuisgekomen vraag je je toch af hoelang je benzine kan bewaren. Hoe doen anderen benzine bewaren, of is het misschien beter om dit helemaal niet te doen? In principe kun je benzine een jaar lang bewaren, maar er zijn een paar kanttekeningen. Als benzine langer dan een paar maanden wordt bewaard, beginnen de vluchtige componenten te verdampen, wat kan leiden tot een minder efficiënte verbranding. Het is daarom aan te raden om benzine, dat in contact is gekomen met zuurstof, niet langer dan 6-12 Maanden te bewaren.

benzine

Ouderdom van benzine

Mocht je in de schuur nog benzine tegenkomen van langer dan een jaar oud, is het zeker niet aan te raden om dit nog te gebruiken voor de auto, motor of andere voertuigen. Benzine kan verderven en zijn ontstekingseigenschappen verliezen. Zoals eerder vermeld, kan benzine zijn vluchtige componenten verliezen. Er zijn ook andere factoren zoals oxidatie die de kwaliteit van de benzine kunnen verminderen.

Vraag je je af of de brandstof in de auto snel slecht kan worden? Ons antwoord, waarschijnlijk niet. In een regelmatig, gebruikte auto zal de brandstof niet snel slecht worden. Echter, als een auto lange tijd stilstaat, zoals maanden of zelfs jaren, dan kan de benzine zeker slecht worden. Wij zullen je beloven dat een vakantie naar Spanje zeker niet drastische gevolgen zal hebben voor de benzine in de stilstaande auto. Als je de auto hebt laten wrappen in Limburg, zal dit mooie pareltje zonder twijfel weer perfect kunnen rijden na terugkomst van de vakantie. Ideaal om iedereen jouw mooie, stralende auto te laten zien tijdens de zomer in Limburg.

Benzine

Benzine in jerry cans

Toch liever vakantie in Limburg in plaats van Spanje? Dan is het hoogstwaarschijnlijk dat je de auto gaat gebruiken. Goedkoop benzine inslaan is een mogelijkheid en benzine kan je zeker bewaren in jerry cans. In een goed afgesloten jerrycan kan benzine enkele maanden tot een jaar goed blijven, afhankelijk van de opslagomstandigheden. Maar het is altijd een goed idee om het eerder te gebruiken of te vervangen om de beste prestaties te garanderen. Waarom wordt brandstof dan wel slecht? Temperatuurschommelingen, blootstelling aan lucht en vocht kunnen allemaal bijdragen aan de afbraak van benzine. Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat benzine sneller oxideert en degradeert.

Effecten van oude benzine

Oude of bedorven benzine kan schadelijk zijn voor een motor. Het kan leiden tot slechte verbranding, waardoor de motor minder efficiënt werkt en mogelijk zelfs beschadigd raakt. Benzine heeft zeker een houdbaarheidsdatum. Het is belangrijk om te weten hoe en waar je het opslaat, en om het niet te lang te bewaren om de beste prestaties en levensduur van je motor te garanderen. Dus, volgende keer als je denkt aan het opslaan van benzine voor de lange termijn, denk dan twee keer na!

Lees ook:  Bohemian interieur: van Ibiza tot Limburg

Recent

Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?
Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?
Waarom blijven klanten terugkomen bij Limburgse bedrijven?

Meer in deze categorie

Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?

|

Wat geeft de Limburger cadeau?

|

Tips om je kleine woonruimte groter te laten lijken

|

Wat is er te doen in Noord-Limburg?

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!