Hier moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen

03/08/2023
|
813
Hierop letten bij kopen zonnepanelen: type paneel

Onderhand weet je vast wel wat de voordelen zijn van zonnepanelen. Lees in dit artikel meer over zonnepanelen. Ben je daarom van plan om zonnepanelen op je woning te installeren? Dan wil je vast wel weten op welke punten je moet letten om het optimale rendement uit je investering te krijgen. Deze blog zal daarom een vijftal kernpunten aanstippen, waarop je moet letten wanneer je zonnepanelen gaat kopen.

Is je dak geschikt?

Voordat je enthousiast begint met het plannen van zonnepanelen op je dak, moet je begrijpen dat niet alle daken geschikt zijn voor deze installatie. Zonnepanelen hebben een onbelemmerde blootstelling aan de zon nodig om optimaal te kunnen functioneren en voldoende energie op te wekken. Een geschikt dak is essentieel om het maximale uit je zonnepanelen te halen en het rendement op je investering te vergroten. Het is van belang dat het dak gericht is op het zuiden en geen schaduwrijke plekken bevat. Zonnepanelen zijn als laatste geen lichte constructies, dus het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je dak voldoende draagkracht heeft om het extra gewicht te dragen.

Welk type zonnepaneel?

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, waaronder monokristallijne, polykristallijne en dunne-filmpanelen. Monokristallijne panelen hebben een hoger rendement, maar zijn duurder, terwijl polykristallijne panelen een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Dunne-filmpanelen zijn flexibel en gemakkelijk te installeren, maar hebben een lagere efficiëntie. Sommige fabrikanten maken het ook mogelijk om je set zonnepanelen zelf samen te stellen.

Hierop letten bij kopen zonnepanelen: betrouwbare leverancier

Betrouwbare leverancier

Een van de eerste dingen die je moet onderzoeken bij het kiezen van een leverancier van zonnepanelen is hun reputatie en ervaring. Ga online op zoek naar reviews en beoordelingen van klanten om te zien wat anderen te zeggen hebben over hun producten en diensten. Een leverancier met positieve feedback en jarenlange ervaring heeft waarschijnlijk bewezen betrouwbaar te zijn. Controleer of de leverancier van zonnepanelen gecertificeerd en geaccrediteerd is door relevante instanties. Certificeringen zoals het keurmerk Zonnekeur geven aan dat de leverancier voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Accreditatie van brancheorganisaties geeft aan dat ze zich houden aan professionele normen en ethische richtlijnen. Een betrouwbare leverancier van zonnepanelen biedt transparante en gunstige garantievoorwaarden. Let op de garantieperiode voor zowel de zonnepanelen zelf als de omvormer. Een langere garantieperiode geeft je meer gemoedsrust en vertrouwen in de kwaliteit van het product.

Tier 1 zonnepanelen

Tier 1 zonnepanelen verwijst naar een classificatie die wordt gebruikt in de zonne-energie-industrie om de betrouwbaarheid en kwaliteit van zonnepaneelfabrikanten te beoordelen. Deze classificatie is gebaseerd op verschillende criteria en wordt vaak gebruikt als een maatstaf om de betrouwbaarheid van verschillende zonnepanelenmerken te vergelijken. Tier 1-leveranciers hebben meestal een volledig geïntegreerd productieproces, wat betekent dat ze bijna alle componenten van de zonnepanelen zelf produceren. Tier 1-fabrikanten zijn bovendien financieel gezond en hebben een bewezen staat van dienst in de industrie.

Efficiëntie zonnepanelen

De efficiëntie van zonnepanelen verwijst naar het percentage zonlicht dat wordt omgezet in elektriciteit. Bijvoorbeeld, een zonnepaneel met een efficiëntie van 20% kan 20% van het ontvangen zonlicht omzetten in elektriciteit, terwijl de overige 80% verloren gaat als warmte. Efficiëntie is een cruciale parameter, omdat het de opbrengst van je zonne-energiesysteem rechtstreeks beïnvloedt. Een hogere efficiëntie betekent dat je meer elektriciteit kunt produceren met dezelfde hoeveelheid zonlicht, wat resulteert in een hogere energieopbrengst.

Lees ook:  Manieren om je creativiteit naar boven te halen

Vermogen zonnepanelen

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in het aantal wattpiek. Wattpiek is een eenheid die aangeeft hoeveel vermogen een zonnepaneel kan genereren onder gestandaardiseerde testomstandigheden. Bijvoorbeeld, een zonnepaneel met een vermogen van 300 Wp kan 300 watt elektriciteit opwekken onder deze testomstandigheden. Het vermogen van zonnepanelen kan variëren afhankelijk van het type zonnepaneel, de technologie die wordt gebruikt en de grootte van het paneel.

Meer lezen over zonnepanelen? Lees dan ook deze blog eens: de invloed van zonnepanelen in Limburg.

Lees ook: tips om een merkidentiteit op te bouwen

Recent

Maastricht, het romantische hart van Limburg
De jeugd spreekt steeds meer Limburgs
De mooiste evenementenlocaties in Limburg
Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?

Meer in deze categorie

Ontdek de prachtige natuur in Limburg

|

Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine

|

Natuurlijke elementen in Bohemian interieurs

|

De bekendste influencers in Limburg: dit zijn ze

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!