Is een nieuwe keuken nog wel te bekostigen?

16/10/2023
|
125
Is een nieuwe keuken nog wel te bekostigen?

Bij het upgraden van onze woningen, komt de ruimte van de keuken meestal als eerst ter sprake. De vraag die ons tegenwoordig bezig houdt is: is een nieuwe keuken nog wel te bekostigen? We gaan in deze blog dieper in op de investering van een nieuwe keuken. Ook bieden we je slimme manieren aan om je droomkeuken makkelijk te bereiken.

De kosten van een nieuwe keuken

Velen van ons willen meer gezelligheid in de keuken creëren dus renoveren we het na een tijdje. Alleen al door een klein barretje in de keuken te plaatsen, creëer je meer gezelligheid in huis. Aldus keukenspecialist Paul knip. Maar deze bijkomende elementen kosten ook wat. Om te weten waar je aan toe bent op financieel gebied, is het belangrijk te begrijpen welke factoren de kosten beïnvloeden. De factoren die een rol spelen bij het bepalen van de renovatiekosten zijn:

  • Keukenindeling. De indeling en grootte van de keuken zijn van invloed op de kosten. Een grotere keuken met meer moderne functies zal namelijk duurder zijn om te renoveren.
  • Materiaalkeuze. Voor het renoveren van de keuken zijn er bepaalde materialen nodig voor bijvoorbeeld keukenkasten, werkbladen en de vloer. De keuze voor high-end materialen kunnen de keukenkosten verhogen.
  • Apparatuur. Ook de keuze van het apparatuur en de hoeveelheid ervan hebben invloed op de kosten. Het voordeel is dat de prijzen van keukenapparatuur als fornuizen, koelkasten en vaatwassers sterk variëren.
  • Arbeidskosten. Als je ervoor kiest om de installatie van de apparatuur uit te besteden komen hier wel wat kosten bij kijken. Het inhuren van professionals kan een behoorlijke kostenpost zijn.

Slimme manieren om te besparen op een nieuwe keuken

Nu is het duidelijk welke factoren de kosten van een nieuwe keuken beïnvloeden. Laten we nu naar enkele creatieve manieren kijken om met geld om te gaan tijdens de inflatie. Zo kunnen de kosten beperkt worden:

  • Zelf monteren. Als je handige handen hebt, kan je het overwegen om sommige onderdelen van de installatie zelf te doen. Denk aan het zelf monteren van kasten. Hierdoor bespaar je arbeidskosten.
  • Kies duurzame materialen uit. Hoewel de aanschaf van duurzame materialen duur kan zijn, is het op lang termijn goedkoop. Duurzame materialen gaan namelijk lang mee waardoor je kosten op lange termijn bespaart.
  • Vergelijk prijzen. Neem de tijd om prijzen met elkaar te vergelijken bij verschillende merken en leveranciers. Zo vind je de beste deal.
  • Overweeg renoveren in fases. Het kan ook kosten besparend zijn om niet alles in één keer te renoveren. Als je een beperkt budget hebt kan je het overwegen de renovatie in fasen uit te voeren. Hierbij begin je dan met de meest belangrijke onderdelen die je als eerst af wil hebben.

Het antwoord op de vraag: is een nieuwe keuken nog wel te bekostigen? Is dus afhankelijk van het budget en ieders behoeften.

Meer blogs lezen? Lees dan Tips om je kleine woonruimte groter te laten lijken.

Lees ook:  Het openen van je eigen nagelsalon in Limburg

Recent

Tips om je kleine woonruimte groter te laten lijken
Wat is er te doen in Noord-Limburg?
Inboedel veilig vervoeren tijdens een verhuizing?
Waar in Limburg kun je het STAP-budget inzetten voor rijlessen?
Waarom Limburg als ontzettend gastvrij wordt beschouwd

Meer in deze categorie

Tips om je kleine woonruimte groter te laten lijken

|

Wat is er te doen in Noord-Limburg?

|

Inboedel veilig vervoeren tijdens een verhuizing?

|

Waarom Limburg als ontzettend gastvrij wordt beschouwd

|
© Copyright De Limburgse Krant 2023
hello world!