De voor- en nadelen van boekhouding uitbesteden

24/10/2022
|
907
boekhouding

De boekhouding is een taak wat de meeste ondernemers vervelend vinden om te doen. Het is echter wel ontzettend belangrijk om dit goed bij te houden. Er zitten veel regels aan verbonden en het is vaak een tijdrovende klus. Er zijn daarom veel bedrijven en ZZP’ers die ervoor kiezen om hun boekhouding uit te besteden. In deze blog zetten wij de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

De voordelen van de boekhouding uitbesteden

Limburgse boekhouders zijn over het algemeen meedenkend als het gaat om het uitbesteden van boekhouding voor bedrijven. Bij de boekhouder in Born kun je er namelijk voor kiezen om de volledige boekhouding uit te besteden, of slechts een gedeelte. Veel mensen vinden het namelijk fijn om zelf de controle over de administratie te behouden, maar bijvoorbeeld de belastingaangiftes of de salarisadministratie uit handen te geven.

Door een boekhouder om de arm te nemen kun je veel geld en tijd besparen. Wanneer je je eigen boekhouding doet, dien je secuur te werk te gaan en op de hoogte te zijn van alle regels. Een boekhouder is hier altijd van op de hoogte en ziet altijd manieren om veel geld te kunnen besparen op bepaalde posten. Zo zorgt een boekhouder ervoor dat je nooit te veel belasting betaald en wordt je belastingvoordeel maximaal. Niet alleen helpt een boekhouder jou om geld te besparen, je krijgt ook de garantie dat de boekhouding klopt. De aangiftes worden altijd op tijd ingevuld en je hebt een duidelijk overzicht over je financiën. Blijkt er na verloop toch iets niet te kloppen met de boekhouding, of krijg je zelfs een boete? Je kunt dan altijd je boekhouder aansprakelijk stellen. Wanneer de fout blijkt te liggen bij de boekhouder, wordt de boete bij hen opgelegd.

De nadelen van de boekhouding uitbesteden

Het is natuurlijk een verademing als je al dat administratiewerk niet meer hoeft te doen. Echter kent het uitbesteden van je boekhouding ook nadelen. Aangezien je er niet meer mee bezig bent, heb je minder grip en zicht op je eigen administratie. Ook is het mogelijk dat je minder inzicht hebt in de financiële aspecten van je bedrijf, hierdoor kun je foute inschattingen gaan maken met bijvoorbeeld de inkoop. Boekhouders zijn mensen, het kan dus altijd voorkomen dat zij ook een fout kunnen maken. Echter werken ze altijd goed samen met de klanten om het zo snel mogelijk weer op te lossen!

Vond je dit nou een interessant artikel? Lees dan snel onze andere blogs over bijvoorbeeld duurzaam wonen, of leer alles over Chemelot!

Lees ook:  Duurzaam wonen steeds populairder: 5 tips voor duurzaam wonen

Recent

Maastricht, het romantische hart van Limburg
De jeugd spreekt steeds meer Limburgs
De mooiste evenementenlocaties in Limburg
Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?

Meer in deze categorie

Waarom gebruiken we aanbestedingen?

|

Waarom blijven klanten terugkomen bij Limburgse bedrijven?

|

De meest winstgevende branches op een rij

|

Tips om merkidentiteit op te bouwen

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!