Alles over Chemelot

12/09/2022
|
904
pcn certificate verification

Een hele lange tijd was de chemie een gesloten wereld. Nauwelijks werd er gecommuniceerd over wat er zich afspeelde op de chemische terreinen. Inmiddels is de industrie transparanter geworden, onder andere door de opkomst van meerdere communicatiemiddelen zoals social media. Ook Chemelot draagt bij aan een transparanter wordende industrie.

Wat is Chemelot?

Chemelot is een 800 hectare groot industriecomplex voor de chemische industrie gelegen in Limburg. Om preciezer te zijn, ligt dit industriecomplex rondom het kruispunt van de rijkswegen A2 en A76 tussen Stein en Geleen. Maar Chemelot is echt wel wat meer dan een groot industriecomplex. Het is een uiterst belangrijke economische motor van Limburg en heel Nederland. Er zijn op dit industriecomplex allerlei instellingen gevestigd en er vinden diverse activiteiten plaats. Het gehele terrein bestaat uit het Industrial Park met ongeveer honderdvijftig bedrijven, instellingen en multinationals waaronder Arlanxeo, AnQore, DSM, Fibrant, OCI Nitrogen en Sabic. Inmiddels werken er wel 8.100 mensen op het terrein.  Een groot deel van deze mensen werken voor Chemelot als toeleverancier (van banketbakker tot transporteur en van schoonmaakbedrijf tot groenvoorziening).

Strenge veiligheidseisen

Omwonende en belanghebbenden stellen vaak vragen bij de ambities die Chemelot heeft en de gevolgen van deze ambities op de omgeving. Dat is heel logisch. Er is namelijk niet heel veel bekend over de locatie en de activiteiten die zich hier afspelen. Om deze reden worden er op Chemelot zeer strenge veiligheidseisen toegepast. De regelgeving en uitvoering hiervan is allemaal goed op orde. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met pcn certificate verification. Wil je daar meer over weten? Lees dan hier verder.

Uniek terrein

Het chemisch georiënteerde terrein is om een aantal redenen uniek, namelijk om de centrale ligging in Zuid Limburg, de aanwezigheid van talrijke fabrieken die elkaar aanvullen, de goede bereikbaarheid per weg, spoor, vliegveld en pijpleiding, de koepelvergunning en tot slot de unieke samenwerking tussen fabrieken, research en development en pilot plants. Bovendien biedt Chemelot een aantal verschillende centrale voorzieningen zoals brandweer, ultilities, onderhoud, een bedrijfsnoodorganisatie, regelgeving en infrastructuur. De organisatie van zet zich bovendien in voor samenwerking tussen bedrijven, het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid en het initiëren van contacten met de buitenwereld.

Lees ook: Veiligheid op een bouwplaats.

Lees ook:  Verkoop nieuwbouwwoningen blijft stijgen

Recent

Maastricht, het romantische hart van Limburg
De jeugd spreekt steeds meer Limburgs
De mooiste evenementenlocaties in Limburg
Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?

Meer in deze categorie

Waarom gebruiken we aanbestedingen?

|

Waarom blijven klanten terugkomen bij Limburgse bedrijven?

|

De meest winstgevende branches op een rij

|

Tips om merkidentiteit op te bouwen

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!