Autarkie wordt steeds populairder

22/02/2023
|
445
zelfvoorzienend leven limburg

In Limburg lijkt zelfvoorzienend leven steeds populairder te worden. Steeds meer mensen zijn bezig met het verbouwen van hun eigen groenten, het houden van kippen of zelfs geiten. Dit alles met als doel om minder afhankelijk te zijn van de supermarkt en meer zelfvoorzienend te worden.

We spraken met enkele Limburgers die deze levensstijl hebben omarmd en hun ervaringen delen. "Ik vind het fantastisch om te weten waar mijn voedsel vandaan komt en dat ik niet afhankelijk ben van de supermarkt", zegt Marieke, die een moestuin heeft waar ze al haar eigen groenten verbouwt. "Bovendien vind ik het geweldig om te zien hoe mijn kinderen betrokken zijn bij het proces en leren waar hun voedsel vandaan komt".

Ook Jan, een gepensioneerde timmerman uit Maastricht, is bezig met zelfvoorzienend leven. "Ik heb mijn eigen bijenkasten en maak mijn eigen honing", zegt hij trots. "Ik verkoop het aan vrienden en buren en het is geweldig om te zien hoe blij ze ermee zijn."

Ook Ivan en Ladinya, die bekend zijn van hun website Doepserleven.nl zijn flink bezig. Ze voorzien ondertussen in hun eigen elektra, maar hebben ook kippen en een moestuin. Beide zeggen ze dat ze het een leuke weg vinden om steeds meer zelfvoorzienend te worden.

Maar het zelfvoorzienende leven gaat niet zonder slag of stoot. Zo klaagt Peter uit Venlo over de kippen die hij houdt. "Ze zijn leuk, maar ze maken zo'n teringherrie", zegt hij lachend. "Ik heb nog nooit zo veel respect gehad voor mijn oma die er 20 had!"

Ondanks de uitdagingen die het met zich meebrengt, lijkt het erop dat zelfvoorzienend leven in Limburg steeds populairder wordt. Of het nu gaat om het verbouwen van groenten, het houden van bijen of het bouwen van een kippenhok, deze Limburgers zijn vastberaden om zelfvoorzienend te worden en de uitdagingen aan te gaan die bij deze levensstijl horen.

Lees anders ook eens over verkoelen in Limburg! of De voordelen van huishoudelijke hulp voor ouderen

Lees ook:  Festivals in Limburg

Recent

Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?
Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?
Waarom blijven klanten terugkomen bij Limburgse bedrijven?

Meer in deze categorie

Ontdek de prachtige natuur in Limburg

|

Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine

|

Natuurlijke elementen in Bohemian interieurs

|

De bekendste influencers in Limburg: dit zijn ze

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!