Babygeboorte in Limburg

30/08/2022
|
316
zwangerschapscursus

Door de coronapandemie hebben de Limburgers de afgelopen twee jaar veel tijd in huis doorgebracht. Ze hebben allesbehalve stilgezeten, dit is nu ook te zien aan het aantal geboortes. Er zijn nog nooit zoveel baby geboortes geweest in de provincie dan in de afgelopen tien jaar.

9306 Limburgse baby’s zijn er geboren in het jaar 2021. Dit is meer dan het jaar ervoor, namelijk zeven procent meer. In 2012 werken er bijna evenveel baby’s geboren, dit waren er namelijk 9103. Vanaf 2012 is het ook ieder jaar licht gedaald, tot vorig jaar.

Venlo

De meeste baby’s zijn geboren in Venlo, dit zijn er 948. Daarna komt Maastricht met 856 geboren baby’s, en op een derde plek staat Sittard-Geleen met 773 baby’s. Het is frappant om te zien dat er in de zuidelijke gemeentes van Limburg een flinke daling is.

Voerendaal

Voerendaal heeft relatief de grootste stijging gehad. Hier steeg het aantal geboren baby’s met maar liefst 49 procent. Van 83 geboortes in 2020 naar 124 in 2021.

Nederland

Procentueel steeg het aantal geboortes het meest in Noord-Brabant, dit was namelijk 9 procent. Terwijl in Zuid-Holland de meeste kinderen werden geboren. Hier werden maar liefst 40.387 baby’s geboren. In Zeeland en Drenthe waren de minste geboortes. Samen bedroeg het aantal 7879 kinderen.

Wanneer worden de meeste kinderen geboren?

De meeste kinderen worden geboren in de (na)zomer. Als we gaan kijken naar vijftig jaar geleden waren het vooral de lentemaanden waarin de meeste baby’s werden geboren. Deze verschuiving heeft vooral plaatsgevonden in de jaren zeventig en tachtig. Dit valt samen met introductie van de betrouwbaardere anticonceptiemiddelen. Ouders wilden waarschijnlijk het liefst een lentekind, maar de anticonceptiemiddelen werkte meestal nog een tijd waardoor de moeder later zwanger werd dan dat ze eigenlijk wilden.

Zwangerschapscursus

In Nederland worden steeds vaker zwangerschapscursussen aangeboden om de spanning voor de bevalling weg te nemen. Dan vergeet je vaak te genieten van de mooie momenten tijdens de zwangerschap. Je leert er veel dingen. Je krijgt ontspanningstechnieken en zelfhypnose op een ontzettend leuke manier geleerd waar je de rest van je leven iets aan hebt. Ook krijg je ademhalingsoefeningen die je toe kunt passen tijdens de ontsluiting of persfase. Hierdoor krijg jij meer ontspanning, rust en meer zuurstof om je weeën op te vangen tijdens je bevalling. Daarnaast krijg je ook manier geleerd om je zelfvertrouwen te versterken en daarnaast aandacht te hebben voor de positiviteit van de bevalling. Alle emoties en gedachtes zijn goed, maar je krijgt geleerd om aandacht te hebben voor datgene wat je echt graag wil. Op je kracht en wat er goed gaat. Dit zal jouw ervaring van de bevalling veranderen in een positieve zin. Dus een zwangerschapscursus is aan te raden.

Vond je dit artikel leuk lees dan dit artikel over de beste Chinese restaurants in Limburg of met de camera op pad in Limburg

Lees ook:  5 tips voor een gezellig en warm interieur

Recent

Maastricht, het romantische hart van Limburg
De jeugd spreekt steeds meer Limburgs
De mooiste evenementenlocaties in Limburg
Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?

Meer in deze categorie

Maastricht, het romantische hart van Limburg

|

De jeugd spreekt steeds meer Limburgs

|

De mooiste evenementenlocaties in Limburg

|

Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!