Zo vaak moet jij je ramen wassen

09/06/2023
|
191
ramen wassen

Schone ramen dragen bij aan de uitstraling van je huis en zorgen voor een helder uitzicht naar buiten. Maar hoe vaak moet je eigenlijk je ramen wassen? Het antwoord hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie van je huis, het weer, en het niveau van vervuiling. In deze blog zullen we je een praktische gids geven om te bepalen hoe vaak je je ramen moet wassen, evenals enkele handige tips om het schoonmaken gemakkelijker te maken.

Hoe vaak moet je de ramen wassen

De ruiten aan de buitenkant van het huis worden natuurlijk een stuk sneller vies dan de ruiten binnen. Dit komt natuurlijk door het weer, vogelpoep, ronddwarrelend zand en stof en nog veel meer. Het is daarom aan te raden om de ruiten buiten elke 6 tot 8 weken schoon te maken. Natuurlijk hangt dit erg af van de staat van de ruiten. Als er in de zomer heel veel stof in de lucht komt en het is lang droog dan moet je dit natuurlijk wat eerder doen. Daarnaast heeft de locatie van je woning ook invloed. Op het moment dat je in een stad woont, dan worden de ruiten natuurlijk veel sneller vies dan dat je op het platteland woont. De ruiten in het huis hoef je een stuk minder vaak te poetsen. Dit kun je vaak om de 2 tot 4 maanden doen. De ruiten binnen worden eigenlijk alleen vies door spinnenwebben en vingerafdrukken.

Vond je dit een interessant artikel? Lees hier waar je in Limburg het STAP-budget voor kunt gebruiken.

Hoe belangrijk is het om een schone ramen te hebben

Dit verschilt natuurlijk per persoon. De ene wilt per se altijd door heldere ramen kijken. Terwijl de andere persoon het niet erg vindt als er wat vlekjes op zitten. Houdt er wel rekening mee dat je niet te lang wacht met schoonmaken. Hoe langer je namelijk wacht hoe moeilijker het kan zijn om al het vuil eraf te halen. Allerlei soorten viezigheid kan zich ophopen en dit kan er tot leiden dat zelfs een glazenwasser deze niet meer weg krijgt.

Hulpmiddelen voor ruiten wassen

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om goed schoonmaakmiddel te gebruiken dat bedoeld is voor ruiten. Maak hier vervolgens een goed sopje van. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat je schone sponsen en doeken hebt om de ruiten te vegen. Als je een huis hebt met ramen die erg hoog zitten, dan is het handig om een telescoopsteel te kopen. Bekijk hier de beste telescoop stelen om ramen te wassen.

Conclusie

Het is moeilijk om een exacte frequentie te bepalen voor het wassen van je ramen, omdat dit afhangt van verschillende factoren. Het is raadzaam om je ramen regelmatig te controleren en schoon te maken wanneer je merkt dat ze vuil beginnen te worden. Het is beter om preventief op te treden en vlekken en ophoping van vuil te voorkomen. Als je goed schoonmaakt, kunnen schone ramen een geweldige aanvulling zijn op de uitstraling van je huis en een helder uitzicht naar buiten bieden.

Lees ook:  Tips over vakantie in Limburg

Wil je 5 tips krijgen voor een gezellig en warm interieur? Lees dan nu onze blog hierover! Of lees de blog De voordelen van huishoudelijke hulp voor ouderen

Recent

Ontdek de prachtige natuur in Limburg
Waarom gebruiken we aanbestedingen?
Invloed van weeromstandigheden op je skincare routine
Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?
Waarom blijven klanten terugkomen bij Limburgse bedrijven?

Meer in deze categorie

Welke drankjes drinkt Limburg tijdens de carnaval?

|

Wat geeft de Limburger cadeau?

|

Tips om je kleine woonruimte groter te laten lijken

|

Wat is er te doen in Noord-Limburg?

|
© Copyright De Limburgse Krant 2024
hello world!